Obiceiuri vechi


Hai sa vedem daca mai stiu sa fac asta. Happy reading, si multumesc ca citesti ce am scris, oricare ai fi tu acela.

 

Te uiti in camera care te inconjoara, la cate lucruri ai in ea, lucruri folositoare, vechi, noi, lucruri stricate, lucruri dragi, lucruri fara folos. Oftezi, dar esti multumit ca ai facut rost de destule cutii de carton care sa cuprinda toate cele. Inainte sa te apuci de treaba mai tragi o gura din paharul cu wiskey, facandu-ti curaj. Cu ce sa te apuci, ce lucru va merita onoarea sa-si paraseasca locul primul ? Te indrepti spre biblioteca din fata ta, iei primul lucru care-l nimeresti si-l pui intr-o cutie de carton. Primul pas a fost cel mai greu si de-acum merge mult mai usor, poti strange usor lucrurile, incet sa nu le scapi, n-ai vrea sa spargi ceva, oricat de nesemnificativ ar fi. Parca te simti un pic mai bine acum, arunci o privire pe geamul care nu e perfect curat, si observi ca iti face cu mana lumina ciudata a soarelui de toamna. Aproape ca-i simti caldura numai daca te pierzi pentru cateva secunde in moment. Dar clipesti si iti intorci privirea spre realitate.

Vad ca-ti este destul de usor, deja ai umplut 3 cutii. Ce-i drept nu erau foarte mari, dar hey… nici lucrurile pe care le-ai pus inauntru. Mai iei o gura de wiskey si continui. Aproape ca nu-ti vine sa crezi cat praf s-a strans peste tot. Cand totul era la locul sau parca nu era de observat, dar acum e peste tot. Hmm…pana sa mai continui iti dai seama ca trebuie sa notezi ce-ai bagat in cutii, nu de alta dar poate ca iti va fi mai usor atunci cand vei ajunge in noua ta casa. Iei un marker negru, si intorci o cutie ca sa notezi, dar nu stii cum sa o intitulezi, caci ai pus diverse in ea. Deschizi cutia si mai arunci un ochi cautand o idee. Hai sa scriem sentimente pe cutia asta. Urmatoarea cutie iti da aceeasi problema, dar de data asta scriem amintiri. Cate ore au trecut de cand te-ai apucat mai stii ? Eh nu conteaza, nu te grabeste nimeni oricum.

Ai terminat aceasta parte a camerei, e goala acum, te uiti la locul gol, dar parca lucrurile alea inca sunt acolo, inca iti pot aduce aminte ce era unde, cum arata acel loc gol plin. Te mai uiti pe geam, lumea trece pe strada fara nici o grija, frunzele din pomul din fata geamului invata salsa in soarele fals al toamnei. Hai sa continuam.

Te-ai gandit vreodata daca acolo unde te  duci vor incapea atatea lucruri ? Ce o sa faci daca nu-ti incap acolo, poate camera aia e mai mica decat asta. Ar trebui sa renunti la ceva, insa nu ai renunta la nimic si totusi la toate. Te indrepti spre un alt perete, mobila veche, aceasta parte a camerei este in umbra, lucrurile nu au asa multa culoare ca cele de pe primul perete, cel cu biblioteca, dar fac parte din lucrurile tale si trebuiesc luate si ele nu ? Partea asta parca te-a obosit mai tare decat prima, dar nu-i dai foarte multa atentie.

Cati pereti are camera ta ? 4 evident, nu toata lumea are o camera cu 4 pereti ? Poftim ? Pot avea si mai multi ? Hai sa ramanem in standard.

Aproape ai terminat. Paharul este pe jumatate gol, dar parca nu ai avea nevoie de mai mult. Te indrepti spre peretele pe care bate soarele direct. Locul e fara mobila, insa aici ai foarte multe poze, agende scrise cu diverse lucruri, lucruri de la alte persoane. Te intorci repede si cauti o cutie mai trainica, sa le protejeze mai bine. Aici simti soarele cel mai bine, e bine venit dupa coltul ala mai umbrit. Parca toti cei din poze zambesc ca stau in acest loc. Eeee dar chiar si asa trebuiesc pusi in cutie. Aici simti ca ai fi fericit sa se termine cu acest perete, dar intorci capul spre ultimul.

Acesta este scaldat in lumina lampii, hmm, hai sa o lasam ultima ca sa vedem ce facem nu de alta. Incepi si strangi toate actele, dosarele, cursurile de la facultate, toate oficialitatile astea, dar nu prea iti pasa in ce le pui, conteaza numai sa le poti descurca usor si sa le iei cu tine.

Gata ? Bun. Mai arunci o ultima privire camerei pe care o stii asa bine, si te pregatesti de plecare, ai strans tot si e timpul sa pleci. Apropo te-ai gandit cum vei cara cutiile ? Da ? Foarte bine. Iei fiecare cutie si o pui in buzunarul tau de la geaca. Mai e loc chiar si pentru mana ta in acea buzunar. Iesi pe strada insorita cu mainile in buzunare si o iei la picior spre noul tau loc.

Ajungi in fata usii noi. Este situata pe un bulevard perfect identic cu al tau. Te cauti in buzunar dupa cheie. Observi ca ai pierdut-o pentru ca aveai o gaura acolo. Asa ca deschizi geamul, ce noroc nu ? Era deja deschis. Intri si vezi ca noua ta camera … e la fel ca cealalta, dar tu te simti mai invigorat, ca si cum ai un nou inceput. Scoti cutiile din buzunar. Hai sa le despachetam.

4 gânduri despre „Obiceiuri vechi

  1. K-no spune:

    Foarte tare, am citit captivat 😀 si sincer sa fiu nu ma asteptam la faza cu introdusul cutiilor in buzunare :)) bine gandita. Habar n-aveam doua lucruri :
    1) Ca ai blog
    2) Ca scrii misto
    Cum se poate?

  2. Ana spune:

    m ai atins cu asta…la fix cu haosul de renovare…+ o precizare…daca lucrurile stau prea mult in cutii uiti de tot de ele

Lasă un comentariu